Personeel uitzenden naar België als uitzendbureau | Backofficebureau
Uitzenden naar België

Uitzenden naar België

Uitzendkrachten zorgeloos aan het werk in Vlaanderen, Wallonië en Brussel via Backofficebureau.

Bel mij voor meer informatie Vraag een testcase aan

Bel mij

Vind je het makkelijker als wij contact met jou zoeken? Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op. Handig toch?

Verplichte velden

Testcase

Liever eerst testdraaien? Geen probleem. Wij geloven in langdurige samenwerking, maar niet afgedwongen door contracten. Bij ons kun je dus rustig een testcase doen, zo kun je de dienstverlening echt ervaren.

Verplichte velden
Zorgeloos uitzenden en detacheren in alle gewesten van België

Zorgeloos uitzenden en detacheren

Uitzenden naar België is voor jou, als uitzendbureau of detacheerder, complex. Het kost namelijk behoorlijk wat tijd en kennis en heeft een aantal risico's. Wanneer een Nederlandse uitzendkracht aan het werk gaat in België moet er nogal wat geregeld worden. Denk aan het storten van een verplichte borgsom, het doen van de Limosa-melding, regelen van een A1-verklaring, toepassen van Belgische cao en administratieve verplichtingen.

Backofficebureau is volledig gecertificeerd in alle drie de gewesten in België: Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Wij kunnen dus gemakkelijk uitzendkrachten uitzenden in België. 

Daarnaast regelen wij alle ingewikkelde zaken voor jou:

  • Het storten van de borgsom
  • Doen van de Limosa-melding
  • Regelen van de A1-verklaring
  • Toepassen cao en uitzoeken lonen
  • Contact met juristen in België

Dat bespaart niet alleen een hoop tijd en gedoe, maar ook risico’s en kosten. 

Nodig ons vrijblijvend uit

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over jouw vakgebied. Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Daag ons uit! Direct sparren dus, dat mag je van ons verwachten.

Verplichte velden
Administratie, regelwerk en risico's uitzenden in België

Verplichtingen, administratie en risico's

Erkenning per gewest

Om in België uitzendkrachten te mogen uitzenden, is het als uitzendbureau verplicht om erkenning te hebben in het gewest waarin de werkzaamheden door de uitzendkracht worden verricht. Een erkenning is het bewijs dat je voldoet aan de regelgeving in België voor uitzendwerkzaamheden. België kent drie gewesten: het Vlaams gewest, het Waals gewest en het gewest Brussel. Erkenning wordt per gewest toegekend, voor de duur van één of twee jaar. Wanneer je uitzendt in België en geen erkenning hebt, dan riskeer je hoge boetes. 

Om erkenning te krijgen moet je per gewest een aanvraag doen. Hiervoor moet je voldoen aan verschillende regels, waarmee je aan kunt tonen dat je een betrouwbare uitzendonderneming bent. Daarnaast betaal je per gewest een borg van € 75.000. 

Limosa-melding en A1-verklaring

Naast een erkenning is ook een Limosa-melding verplicht wanneer je iemand wilt uitzenden om werkzaamheden te verrichten in België. Wanneer je de Limosa-melding niet goed registreert, riskeer je een boete van € 1.800. Bij stelselmatige overtredingen kan deze boete oplopen tot tienduizenden euro’s. Daarnaast is het verplicht om een A1-verklaring aan te vragen. Dit houdt in dat je jouw beroepsactiviteit in België vooraf aanmeldt bij de overheid. 

Wetgeving, cao en lonen in België

Wanneer je een uitzendkracht een overeenkomst wilt aanbieden, ben je verplicht om de beloningsregeling van België te volgen. België hanteert andere cao's en lonen dan in Nederland, wat het toepassen ervan complex maakt.

Kies voor Backofficebureau

Door een samenwerking met Backofficebureau hoef jij je om bovenstaande zaken niet druk te maken. Wij regelen het complete proces en zorgen voor een juiste afhandeling. Zo heb jij niet alleen minder administratie, maar loop je ook minder risico's en bespaar je een hoop tijd.

Stel een vraag

Vragen?

Stel ze gerust, wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij zorgen dat jouw vraag wordt beantwoord. Uiteraard kan je ons ook altijd direct telefonisch bereiken via 0342 - 22 00 91.

Verplichte velden

Gemak, kennis en ontzorging voor uitzendbureaus, detachering en werving en selectie partijen.

6mln+

verwerkte uren per jaar

16+

jaar ervaring

100+

backoffice-experts

1

vast contactpersoon

Jouw partner in de flexbranche

Backofficebureau is uitgegroeid tot dé specialist voor intermediairs. Wij regelen alles in eigen beheer en ontwikkelen onze dienstverlening continu door. Daarom maken veel uitzendondernemingen gebruik van onze expertise, efficiëntie en ontzorging. Ontdek zelf alle voordelen van onze samenwerking en nodig ons uit voor een kennismaking, demo of testcase.